Exploit-preventie inschakelen en uitschakelen

Exploit-preventie is standaard ingeschakeld en werkt in de modus die door experts van Kaspersky is aanbevolen. U kunt indien nodig Exploit-preventie uitschakelen.

Zo schakelt u Exploit-preventie in en uit:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Advanced Threat ProtectionExploit-preventie in het venster met de programma-instellingen.
  3. Gebruik de schakelaar Exploit-preventie om de component in of uit te schakelen.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Als gevolg hiervan controleert Kaspersky Endpoint Security, als Exploit-preventie is ingeschakeld, uitvoerbare bestanden die worden uitgevoerd door kwetsbare programma's. Als Kaspersky Endpoint Security detecteert dat een uitvoerbaar bestand van een kwetsbaar programma door iets anders dan de gebruiker is gestart, dan voert Kaspersky Endpoint Security de geselecteerde actie uit (bijvoorbeeld, de bewerking blokkeren).